fbpx

Suriname Beken(d)t deel 2

(7 klantbeoordelingen)

40,00

Rond de 40e Srefidensiviering werd het boek Suriname Beken(d)t gelanceerd en alom positief ontvangen. Men bleek enthousiast, geïnspireerd en het resultaat was ver boven verwachting. Maar er is behoefte naar meer. Suriname kent niet “maar” 75 toffe Srananmans.

Categorie:

Mede daarom startte fotograaf Raul Neijhorst met deel 2 en breidde zijn zoektocht uit. Wederom 75 Srananmans die hun sporen hebben verdiend.
In deel 1 vind je mensen uit Suriname, Nederland, Amerika, Engeland en Frankrijk.
In deel 2 gaan we een stapje verder en mogen Curaçao, Aruba, Italië, België en Duitsland aan het rijtje worden toegevoegd.

Een mooi cadeau voor een familielid, een relatiegeschenk om weg te geven aan bedrijven, aan een fan van 1 van de BS-ers, een favoriete collega, je granma of om gewoon zelf in te bladeren!

Help ons Suriname trots te maken!Wijzigingen bekijken (opent in een nieuwe tab)

Lobi, gran tangi!
————–
HET BOEK
Titel: Suriname Beken(d)t deel 2.
Fotografie & Interviews: Raul Neijhorst
Transcriptie & Tekst : Julian Neijhorst & Guus Pengel
Vormgever: Elroy Hiwat
Audiovisuele media: Elyssio Ramos
Maat: 23 x 34,5 cm
Pagina’s: 184
Gewicht: 1.5 kilo (!)
Oplage: 1500 stuks
Uitgever: Raul Neijhorst
Prijs: € 40,- 
Release datum: 15 oktober 2017

In deel 2 staan de volgende namen:

Astrid Roemer, DJ Chuckie, Ernesto Hoost, Nelli Cooman, Ray Slijngaard, Sergio IJssel, Natalie La Rose, Howard Komproe, Gerald Vanenburg, Nisha Madaran, Typhoon, Harald Hasselbach, Berget Lewis, Michael Reiziger, Lucien Carbin, Noraly Beyer, Iwan Esseboom, Eddy Assan, Whitney Franker, Soeki Irodikromo, Kizzo, Dolores Leeuwin, Eduard Autar, Renzo Tjon A Joe, Thea Doelwijt, Bryan Muntslag, Ramdjan Abdoelrahman, Nina Jurna, Michael Lieuw, Francisco Elson, Monique Pool, Radjin de Haan, Jeffrey Spalburg, Marcia Sedoc, Dyna, Ivan Tai-Apin, Tessa Leuwsha, Clifton Braam, Defano Holwijn, Gloria Wekker, Remy Bonjasky, Harold Gessel, Karin Lachmising, Charlon Kloof, George Struikelblok, Nancy Neede, Guillaume Elmont, Enrico Wijngaarde, Celeste Plak, Steven van Frederikslust, Jaïr Tjon en Fa, Manoushka Breeveld, Milton Kam, Michael Mendoza, Tanja Jadnanansing, Don Diego Poeder, Setish Bindraban, Melaica Tuinfort, Sonny Khoeblal, Tony Scott, Aegina Brahim, Isha Blaaker, Angelo de Witt, Jeannine la Rose, Remy Jungerman, Patrick Rechards, Silvy Singoredjo, Kayente, Gregory Sedoc, Else Hardjopawiro, Guillaume Philibert, Kenzo Alvares, Shrinivási, Danielle van Grondelle, Sunnery James en Chan Choenni

Gewicht 1,6 kg
Afmetingen 35 × 25 × 2 cm

7 beoordelingen voor Suriname Beken(d)t deel 2

 1. Cynthia Amelsbeek Rocyka Fotografie

  Een uniek boek dat samen met deel 1 een prachtig bezit is. Een boek anders dan welk boek dan ook. Groot, luxe en ongekend boeiend wat de BN’ers te vertellen hebben. Ik zou bijna willen vragen om een deel 3 🙂

 2. Esther

  Wanneer je in eerste instantie denkt aan het woord “bekende Surinamers” komt er alleen uit je gedachten ‘ooh dat zijn Surinaamse zangers, comédients en vooral voetballers!’. Sta je toch even verstelt van dit boek, nee van beide boeken, dat wij Surinamers veel meer doen dan bekend is. Dus de volgende keer dat je dure kleding koopt, of die vette patta aandoet, je body beweegt op music van Justin Bieber of Ne-yo, je blown away bent van Victoria Secret en ga zo maar door. Wees er bewust van dat een Sranan Man of Uma wellicht zijn magic touch aan heeft gegeven. De boeken zijn een mooie moksi patu aan Surinaamse mensen met diverse talenten geworden. Als je ze nog niet hebt. Zeker een aanrader.

 3. marijke

  Als Nederlander zonder Surinaamse achtergrond heb ik toch genoten van het boek. Mooi formaat, luxe uitstraling, kleurrijke foto’s van kleurrijke mensen. Verhalen zijn makkelijk weg te lezen en leuke bekentenissen worden er gedaan. De verklarende woordenlijst achterin het boek is heel handig. Van de 75 Surinamers ken ik ongeveer de helft maar voor het boek is het eigenlijk helemaal niet van belang of je de mensen wel of niet kent, het zijn allemaal inspirerende mensen met mooie verhalen.

 4. Arjen

  Hoi Raul,

  Afgelopen dagen heb ik het doornemen van deel 2 afgerond.
  Wat me opviel is dat veel deelnemers uit de sectoren sport, kunst en cultuur komen. Heb vele reportages met plezier gelezen.

  Zonder anderen tekort te doen, vond ik het interview met Else Hardjopawiro interessant; door een handicap haar muziek niet kunnen uitbouwen, maar een een fantastische swing heeft kunnen maken naar modevormgeving.
  De foto’s zijn verrassend en kenmerken zich door compositie, belichting, kleur, attributen, dynamische en vrolijke uitstraling.
  Opmerkenswaardig is de de ‘ruwe’ oppervlaktestructuur van de fotopagina’s.
  Je hebt veel research- en organisatiewerk verricht: vormgeving, module voor interviews, afspraken maken, set inrichten, compagnons aansturen, presentatie voor doelgroepen, drukklaar afleveren enz.

  De boeken zijn erg informatief, misschien iets te veel. Maar waar leg je een grens…?
  Je voorwoorden, collofoon en naschriften zijn omvangrijk/compleet en boeiend om te lezen; persoonlijk en eerlijk. Ook moest je info/beeld soms van ver halen: Los Angeles, Denver, Rio, Londen, Rome, Miami, New York.

  Kortom, ben onder de indruk van jouw prestatie. Voor mij had je genomineerd mogen worden voor de twintig beste in Nederland uitgegeven fotoboeken van 2017. (VK dec.’17)

 5. Henna

  Ik heb genoten samen met een collega, ik ben van Surinaamse afkomst, de collega is Moluks. Eindelijk een boek waarin mensen op een positieve manier worden benaderd terwijl het de gewoonste zaak in Nederland is om ‘buitenlandse groeperingen’ eerst in negatief daglicht te stellen. Want ineens zijn Surinamers ook mensen van buitenaf, alhoewel de Surinamer de Nederlandse taal beheerst in schrift en woord. De foto’s zijn mooi en de begeleidende tekst informatief leuk om te lezen.
  Maak ook een deel 3, er zijn nog steeds Surinamers genoeg die iets betekenen in Nederland, zoals mijn dochter Joy Wielkens.

 6. Susanna (geverifieerde eigenaar)

  Beste Raul,
  Ik heb de boeken ontvangen en was op slag verliefd.
  De buitenkant alleen al is prachtig.
  Gelezen heb ik nog niet, wel snel doorgebladerd en ik moet zeggen…..
  ik ben erg onder de indruk.
  Normaal schrijf ik geen reviews,
  maar nu kon ik me niet bedwingen.
  Keep it up 🙂
  Soso Lobi

 7. Claire

  Hallo Raul,
  Vandaag hebben we een prachtig boek van Suriname Bekend(t) gekocht. Eenmaal thuisgekomen ben ik het meteen gaan lezen. Wat een leuke verhalen. Heel leuk geschreven over bekende surinamers en minder bekende parels. Ik heb het nog niet af, maar dat zal niet lang duren. Ga door met het schrijven en fotografie. Wan brasa.
  Claire

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *