fbpx

Over Ons

Wie of wat is Suriname Beken(d)t en wat is ons doel? Of wie zit er nou achter deze bijzondere collector items?

Onze Missie

Suriname is een bijzonder land met prachtige mensen. Met dit project maakt Raul, Bekende en Bijzondere Surinamers in Suriname, Nederland en andere landen van de wereld zichtbaar; nu ze nog in leven zijn. Vaak zijn we niet op de hoogte van de ongekende prestaties die Surinamers neer kunnen zetten.

Een presentator van volle Surinaamse komaf kan in Nederland bekend zijn, zonder dat men dat in Suriname (of elders) door heeft. Andersom kan ook, een Surinamer die in Suriname zelf hit na hit scoort, maar in Nederland bij de Surinamers  geen lichtje doet branden. En what about een sporter die in Amerika prestaties neerzet waar je u tegen zegt maar waar het gros van de Surinamers niks van weet.

All over the World zijn Surinamers goed bezig. De keuze voor 150 personen met een sterke binding met Suriname was ingewikkeld. Zonder te passeren, zonder afbreuk te doen, zonder te verwaarlozen, zonder te … (vul zelf maar in), is er een groep van 150 Sulebrities ontstaan. Allen hebben hun sporen nagelaten in een samenleving waarin zij Suriname uitdragen. En ja, 150 is eigenlijk weinig, want Suriname kent ruim 1.000.000 bijzondere mensen. Ongeveer 500.000 gevestigd in Suriname en de rest in Nederland, Amerika, Curaçao en nog vele landen in de wereld.

Met deze boeken hoopt Raul een footprint achter te laten welke een inspiratie kan zijn voor ieder persoon waar dan ook, maar vooral voor het Surinaamse kind. Dat ongeacht je afkomst en herkomst je alles kan bereiken, als je er maar hard genoeg voor werkt. Inspiratie door personen die nu nog in leven zijn: niet pas gaan eren als het te laat is!

De wereld is groter dan Suriname, laat de wereld Suriname zien

Haal nu het boek zonder verzendkosten!

Ontmoet ons team

Raúl Neijhorst

Fotograaf , maker & uitgever

Esther Amatsoepandi

Assistentie, communicatie en social media

Julian Neijhorst

Transcripties en teksten

Liset Stoffers - Neijhorst

Redigent en kwaliteitscontrole

Elroy Hiwat

Vormgeving

Guus Pengel

Teksten

Renu Bindraban

Visagie

Chantal Jie Foe Sang

Visagie

Faisa Sontodimedjo

Visagie

Gillian Calor+

Visagie

Reena Rambaratsing

Visagie

Elyssio Ramos

Video

Veelgestelde Vragen

Heeft u nog vragen? Allicht vindt u hiertussen uw antwoord! 

We proberen dezelfde (werk)dag of de eerstvolgende (werk)dag het boek te versturen. Afhankelijk het moment van bestellen en de snelheid van PostNL heb je het boek dus of de volgende (werk)dag in huis en anders binnen 2-3(werk)dagen. In ieder geval proberen wij het zo snel mogelijk in orde te maken!

Standaard wordt er een algemeen gesigneerd exemplaar geleverd zonder extra kosten. Mocht je liever een persoonlijk gesigneerd exemplaar willen of juist helemaal niet gesigneerd, dan kan je dat gerust laten weten. Uiteraard zijn hier geen extra kosten aan verbonden. Het is dan ook een mooi cadeau als je het gesigneerd aan iemand geeft. Een echt mooi Surinaams cadeau. 

Het boek weegt 1,5 kilo, dus dat wordt als brievebuspakje verstuurd. De kosten hiervoor zijn 3,50. Mocht je 2 of meer boeken bestellen, dan wordt het een pakket en bedragen de kosten 5 euro.
Deze prijzen zijn voor adressen in Nederland. Voor adressen in het buitenland liggen de kosten hoger. 

Ben jij in bezit van een kortingscode, dan kan je deze per bestelling 1x gebruiken. 

U vraagt waarom u, of uw vader/oom/tante/moeder/neef/broer/zus/vriendin/buurvrouw/vage kennis niet in 1 van de boeken staat?
Dit is een vraag die wij bijna dagelijks horen en dan meteen erbij: ik koop het boek pas als diegene erin staat.

Als u er goed over nadenkt dan zou u eigenlijk :
nooit meer naar de film gaan, want u speelt er niet in
nooit meer een tijdschrift lezen, want u staat er niet in
nooit meer televisie kijken, want u bent niet de centre of attention of
nooit meer naar een theater gaan, want u speelt toch niet de hoofdrol.
Wie weet kunnen we u* in deel 3 van ons boek plaatsen!

*of uw vader/oom/tante/moeder/ neef/broer/zus/vriendin/buurvrouw/vage kennis

In het boek staan in ieder geval 75+75 persoonlijke keuzes van Raul Neijhorst; personen die hij inspirerend vindt/vond.

Om in het boek te komen moet u in ieder geval van Surinaamse afkomst zijn. De kleur van je paspoort maakt niet uit en ook niet waar je geboren bent. Maar minstens 1 van je ouders is Surinaams, de surinaamse opvoeding was onderdeel van jou groot worden en je hebt Surinaamsse normen, waarden en eten meegekregen. Je moet dus wel echt een binding met Suriname hebben. 
Verder is het ook belangrijk is dat u inspirerend bezig bent (geweest) en dat er info van je te vinden is in de zoekmachines. Maar er zijn nog veel meer factoren die meespelen. Uteindelijk is het een persoonlijk boek van de maker Raul Neijhost met persoonlijke keuzes en allemaal mensen die stuk voor stuk een inspiratie voor hem zijn.
Ook is het belangrijk dat u nog in leven bent. Onze maker is fotograaf en wil dan graag een foto van u maken om in het boek te kunnen plaatsen. Dit klinkt misschien vreemd, maar dagelijks krijgen wij suggesties van helden die ons al voor zijn gegaan. Maar dat past helaas niet in de opzet van ons boek. 

Nee, daar zijn nog geen plannen , vanwege gebrek aan voldoende financien, maar de wil is er zeker voor. Wilt u dit helpen bewerkstelligen, laat ons het gerust weten! 

Wereldwijde levering

Wij verzenden de boeken en merchandise wereldwijd!

Topkwaliteit

De boeken zijn met hoogste zorgvuldigheid samengesteld en milieuvriendelijk gedrukt

Gratis Verzending

Maak nu gebruik van de actie: In Nederland versturen bij uw boekbestelling kosteloos.

VEILIG BETALEN

U kunt veilig afrekenen met Ideal of Paypal.