fbpx

Missie

Suriname is een bijzonder land met prachtige mensen. Met dit project maakt Raul, Bekende en Bijzondere Surinamers in Suriname, Nederland en andere landen van de wereld zichtbaar; nu ze nog in leven zijn. Vaak zijn we niet op de hoogte van de ongekende prestaties die Surinamers neer kunnen zetten.

Een presentator van volle Surinaamse komaf kan in Nederland bekend zijn, zonder dat men dat in Suriname (of elders) door heeft. Andersom kan ook, een Surinamer die in Suriname zelf hit na hit scoort, maar in Nederland bij de Surinamers  geen lichtje doet branden. En what about een sporter die in Amerika prestaties neerzet waar je u tegen zegt maar waar het gros van de Surinamers niks van weet.

All over the World zijn Surinamers goed bezig. De keuze voor 150 personen met een sterke binding met Suriname was ingewikkeld. Zonder te passeren, zonder afbreuk te doen, zonder te verwaarlozen, zonder te … (vul zelf maar in), is er een groep van 150 Sulebrities ontstaan. Allen hebben hun sporen nagelaten in een samenleving waarin zij Suriname uitdragen. En ja, 150 is eigenlijk weinig, want Suriname kent ruim 1.000.000 bijzondere mensen. Ongeveer 500.000 gevestigd in Suriname en de rest in Nederland, Amerika, Curaçao en nog vele landen in de wereld.

Met deze boeken hoopt Raul een footprint achter te laten welke een inspiratie kan zijn voor ieder persoon waar dan ook, maar vooral voor het Surinaamse kind. Dat ongeacht je afkomst en herkomst je alles kan bereiken, als je er maar hard genoeg voor werkt. Inspiratie door personen die nu nog in leven zijn: niet pas gaan eren als het te laat is!

** De wereld is groter dan Suriname, laat de wereld Suriname zien – Raul Neijhorst  **