fbpx

Suriname Beken(d)t – The Dutch Edition

Met Suriname Beken(d)t – the Dutch Edition gaat de fotograaf en maker van de serie boeken op zoek naar bekende Nederlanders met een binding met Suriname. Die binding kan op vele vlakken zijn. In ieder geval is de gemene deler dat ze er allemaal ooit zijn geweest of door hun partner een warme binding met het land hebben.

Met Suriname Beken(d)t wil de maker de lezers inspireren.

 • Lezers in het algemeen:
  • mooie verhalen van, over en uit Suriname verteld door Surinamers
  • wegen naar succes, gedeeld door de mensen in het boek
  • anekdotes en swit’ tori’s van vroeger.
 • De jonge lezers:
  • laten zien dat ongeacht je afkomst en herkomst toffe dingen kan bereiken
  • rolmodellen waar ze zich mee kunnen identificeren: in achtergrond, verhaal of uiterlijk
 • Iedereen laten zien dat Surinamers, ondanks het land een relatief klein land is qua inwoners, wereldwijd indrukwekkende resultaten hebben weten neer te zetten. Op o.a. sportgebied, muzikaal, creatief en nog veel meer!

Met the Dutch Edition gaan we een stap verder.

Suriname is een prachtig land en dat zou iedereen moeten weten. Maar vooral de Hollander of eigenlijk gewoon iedereen in Nederland. Met een rijke gedeelde geschiedenis, maar ook het feit dat Suriname het enige land ter wereld is, naast Nederland, waar Nederlands de enige en officiële voertaal is. Het is bijzonder in een ver tropisch land te zijn en je te begeven naar Nederlandse plaatsnamen (Groningen, Wageningen, Amsterdam, etc), daar waar iedereen binding voelt ook al ben je 9000 km van elkaar verwijderd, waar je het NOSjournaal bekijkt voor je Hindifilm start en je naast saotosoep ook je pannenkoek met stroop kan scoren. Relatie met Nederland zit in grote bindingen op politiek, zakelijk en maatschappelijk gebied, maar juist die nuances in het kleine dagelijkse leven lijken soms nog sterker. Onlosmakelijk verbonden waarbij Suriname steeds meer een eigen koers gaat. En hoe hot is Suriname en de Surinaamse taal en keuken wel niet in Nederland? Iedereen kent roti, iedereen roept wel Fawaka of Duku en dan heb je ook nog de sterren met Surinaamse roots.

Raul Neijhorst is oprecht van mening dat elke inwoner van Nederland 1 x in zijn leven naar Suriname moet zijn geweest. En om dat doel te behalen, hoopt hij door middel van dit boek hier een steentje aan bij te kunnen dragen.

Met the Dutch Edition interviewen en fotograferen we Bekende Nederlanders die iets te vertellen hebben over Suriname. We praten over Suriname, de herinneringen, het eten, maar natuurlijk ook hun eigen verhaal: wie ze zijn, wat ze doen, gedaan hebben en de achievements die bereikt zijn.

Donatie speelgoed en levensmiddelen Kinderhuis Leliendal

Met een deel van de opbrengst van Suriname Beken(d)t deel 1 en 2 worden de kinderen in Suriname gesteund d.m.v. donaties aan diverse kindertehuizen.

Met een deel van de opbrengst van the Dutch edition zullen ook kinderen in Nederland gesteund worden.

Hieronder vind je wat spreads van Suriname Beken(d)t deel 1 en 2.